Recent Posts

Ryby i owoce morza

A.
B.
C.
D.
  1. Delikatna sałatka z paluszkami surimi
  2. Dorsz atlantycki w piwnym cieście 
  3. Dorsz aromatyzowany rozmarynem 
  4. Dorsz po japońsku
  5. Dorsz po tajsku 
  6. Dorsz smażony w sosie marchewkowo - koperkowym 
  7. Dorsz w zalewie octowej z pomidorami
      8. Dorsz zapiekany z sosem jogurtowo - koperkowym


E.
F.
G.
  1. Grillowana polędwica z miecznika 
H.
  1. Halibut smażony 
  2. Halibut zapiekany z papryką i selerem naciowym
I.
J.
  1. Jesiotr zapiekany w pomidorach 
K.
  1. Karmazyn smażony 
  2. Karp w galarecie
  3. Krewetki w cieście z sosem czosnkowym
  4. Kotlety rybne w zalewie
  5. Kotlety rybne z koperkiem
  6. Kotlety ziemniaczane z wędzonym śledziem 
  7. Kotlety z łososia z kaparami i oliwkami 
L. 
  1. Limanda zapiekana pod szpinakiem z pieczarkami 
Ł.
  1. Łosoś duszony w śmietanie
  2. Łosoś na parze z warzywami gotowany w mikrofalówce 
  3. Łosoś pieczony z masłem pietruszkowym 
  4. Łosoś pieczony z pastą z suszonych pomidorów z dodatkiem czosnku 
  5. Łosoś - szpinakowa rolada 
  6. Łosoś w rękawie pieczony z porem 
  7. Łosoś w sosie kaparowym 
  8. Łosoś - zapiekany kalafior z łososiem pod brokułowym beszamelem 
  9. Łosoś zapiekany w cieście francuskim ze szpinakiem 
M.
  1. Makrela pieczona z sosem tatarskim 
  2. Makrela wędzona z ogórkową salsą 
  3. Makrela z grilla z koperkiem i cytrynową nutą 
  4. Makrelowa pasta / makrelowe masło
  5. Małże / mule świeże duszone w winie
  6. Marlin - stek zapiekany w sosie ziołowo-szczawiowym 
  7. Miecznik po meksykańsku 
  8. Miętus na maśle 
  9. Mintaj w zalewie z pieczoną papryką i ketchupem 
  10. Mintaj zapiekany pod ziołową śmietaną 
  11. Miruna patagońska w chrupiącej panierce 
 11. Morszczuk smażony w cieście na zielono

N.
  1. Naleśnikowy tort z tuńczykiem 
O.

  1. Omlet z wędzonym łososiem

P.
  1. Pasta twarogowo - rybna 
  2. Pieczona papryka po portugalsku z anchoiks 
  3. Pikantna sałatka z tuńczykiem, jajkiem, pieczarkami i papryką 
  4. Pstrąg gotowany na parze z sosem cytrynowym 
  5. Pstrąg łososiowy pieczony z koperkiem i masłem
  6. Pstrąg łososiowy pieczony z sosem śmietanowo - maślanym z rukolą 


  7. Pstrąg łososiowy zapiekany w suszonych pomidorach z aromatycznym sosem selerowo – pomidorowym  
  8. Pstrąg łososiowy zapiekany ze szpinakiem 
  9. Pstrąg pieczony z porem i pomidorami 
  10. Pstrąg smażony na maśle - z chrupiącą skórką. 
  11. Pstrąg z wody 
  12. Pstrąg w galarecie
R.
  1. Rolmopsy śledziowe bez skóry - pyszne!
  2. Ryba po grecku na święta i nie tylko 


S.
  1. Sałatka z makaronem i wędzonym łososiem
  2. Sałatka z mieszanką meksykańską i wędzoną makrelą
  3. Sandacz smażony w oleju kokosowym w otoczeniu pikantnego puree  
  4. Sandacz w sosie śmietanow0 - maślanym na rukolowej łączce 
  5. Smażony mix rybny w sosie dyniowym 
  6. Stek z Tuńczyka
  7. Szczupak w galarecie 
    8. Szczupak w szpinaku i śmietanie
    Ś
  1. Śledzie gotowane w pomidorowym sosie 
  2. Śledzie w oleju z cytrynową nutą 
  3. Śledzie w śmietanie - klasyczne 
  4. Śledzie z cebulą w pomidorach - kaszubskie 
  5. Śledzie z kolorową papryką i cebulką
  6. Śledziowa sałatka pikantna 
  7. Śledziowa sałatka warstwowa 
  8. Śledziowa sałatka z pieczonym burakiem i jabłkiem pod pierzynką
  9. Śledziowe masło 
  10. Śledziowe smażone tuszki w zalewie octowej - smakowite 
T.
  1. Tatar ze śledzia 
U.
W.
Z.
  1. Zupa rybna 
Ż.

0 komentarze:

Prześlij komentarz