Rybę tę kupiłam nie tylko z ciekawości
ale i dlatego, że na opakowaniu mrożonki widniał napis dużo ryby mało
wody. To była prawda, wody było mało. Ryba była dobra, pozbawiona ości. Będę ją
częściej kupować. A co do panierki. Przepis na panierkę dostałam od mojej córki
( robiła w niej kurczaka ). Byłam
zaskoczona prostotą wykonania i chrupkością po usmażeniu. Koniecznie
spróbujcie.
Składniki:
- Dowolna ilość mrożonej ryby
- Ziołowa przyprawa do ryb
- Woda
- Mąka pszenna
- Olej do głębokiego smażenia
Wykonanie:
Rybę rozmrażamy
( możemy pokroić na mniejsze kawałki ) Przyprawiamy
z obu stron ziołową przyprawą do ryb. Pozostawiamy na 30 minut do
zamarynowania. Po tym czasie rybę panierujemy w mące, szybko moczymy wodzie ( robimy szybko aby nie rozmoczyć mąki i jej
nie spłukać ), ponownie w mące, w wodzie, w mące i jeszcze raz w wodzie i
mące. Tak przygotowaną rybę smażymy na głębokim tłuszczu przez kilka minut ( dobrze jest użyć frytkownicy ).
SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz