Recent Posts

piątek, 26 czerwca 2015

Miruna patagońska w chrupiącej panierce prawie jak z KFC

Rybę tę kupiłam nie tylko z ciekawości ale i dlatego, że na opakowaniu mrożonki widniał napis dużo ryby mało wody. To była prawda, wody było mało. Ryba była dobra, pozbawiona ości. Będę ją częściej kupować. A co do panierki. Przepis na panierkę dostałam od mojej córki ( robiła w niej kurczaka ). Byłam zaskoczona prostotą wykonania i chrupkością po usmażeniu. Koniecznie spróbujcie.


Składniki:
  • Dowolna ilość mrożonej ryby
  • Ziołowa przyprawa do ryb
  • Woda
  • Mąka pszenna
  • Olej do głębokiego smażenia







Wykonanie:

Rybę rozmrażamy ( możemy  pokroić na mniejsze kawałki ) Przyprawiamy z obu stron ziołową przyprawą do ryb. Pozostawiamy na 30 minut do zamarynowania. Po tym czasie rybę panierujemy w mące, szybko moczymy wodzie ( robimy szybko aby nie rozmoczyć mąki i jej nie spłukać ), ponownie w mące, w wodzie, w mące i jeszcze raz w wodzie i mące. Tak przygotowaną rybę smażymy na głębokim tłuszczu przez kilka minut ( dobrze jest użyć frytkownicy ). SMACZNEGO. 

0 komentarze:

Prześlij komentarz