Kolejna pyszna rybka na blogu. Dzisiaj w
formie smażonej z aromatycznym i kolorowym sosem. Mam nadzieje, ze skusi wielu
smakoszy.
Składniki:
- Dowolna ilość dorsza
- Przyprawa do ryb
- Sól
- Mąka
- olej
- Bulion warzywny ok 500 ml
- 1-2 marchewki
- Kawałek selera
- Koperek
- pieprz
- 50 ml śmietany 18% słodkiej
Wykonanie:
Dorsza
sprawiamy, filetujemy, kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy solą i przyprawą
do ryb. Marchewki i selera obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy w bulionie do
miękkości. Dorsza obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor na oleju. Ugotowane
warzywa dokładnie miksujemy, dodajemy pokrojony drobno koperek oraz śmietanę.
Zagotowujemy. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Dorsza wykładamy na
talerz i podajemy z przygotowanym sosem. SMACZNEGO.
1 komentarze:
marchewkowy sosik!!!! kocham!!!!
Prześlij komentarz