Dzisiaj wprawdzie nie jest piąteczek, ale
jest on bardzo blisko. Kupujemy potrzebne składniki a jutro pyszny obiad z rybą
w roli głównej. Możecie wykorzystać każdą rybę. Ja wykorzystałam mrożoną
limandę. Migdały dodatkowo nadają rybie delikatności. Pycha. Polecam.
Składniki:
- Filety z dowolnej ryby
- Sól
- Pieprz
- Mąka
- Jajka
- Płatki migdałów
- Olej
Wykonanie:
Jeżeli mamy rybę
mrożoną, rozmrażamy ją i pozostawiamy do odcieknięcia. Następnie przyprawiamy
solą i pieprzem z obu stron. Obtaczamy w mące, później w jajku i na koniec w
płatkach migdałowych. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę z obu stron. SMACZNEGO.
1 komentarze:
Witaj, no pycha. Zdecydowanie częściej będę robić. Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.
Prześlij komentarz