Recent Posts

czwartek, 9 lutego 2017

Ryba w migdałach

Dzisiaj wprawdzie nie jest piąteczek, ale jest on bardzo blisko. Kupujemy potrzebne składniki a jutro pyszny obiad z rybą w roli głównej. Możecie wykorzystać każdą rybę. Ja wykorzystałam mrożoną limandę. Migdały dodatkowo nadają rybie delikatności. Pycha. Polecam.



Składniki:
  • Filety z dowolnej ryby
  • Sól
  • Pieprz
  • Mąka
  • Jajka
  • Płatki migdałów
  • Olej






Wykonanie:

Jeżeli mamy rybę mrożoną, rozmrażamy ją i pozostawiamy do odcieknięcia. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Obtaczamy w mące, później w jajku i na koniec w płatkach migdałowych. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę z obu stron. SMACZNEGO.

1 komentarze:

Smaki Ewy pisze...

Witaj, no pycha. Zdecydowanie częściej będę robić. Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.

Prześlij komentarz