Propozycja na szybki i zdrowy obiad. Tym
razem zainspirował mnie Jakubiak. Prosto i smacznie. Nic dodać nic ująć musicie
koniecznie spróbować.
Składniki:
- Dorsz ok. 700 gram lub inna ryba bez skóry
- Sok z cytryny
- 1 cebula
- Koperek
- Natka pietruszki
- Mąka
- Sól
- Bulion
- Śmietana ok. 100 ml /słodka
- Chrzan
- 1 łyżka masła
Wykonanie:
Rybę miksujemy
razem z cebulą. Podczas miksowania dodajemy koperek, natkę pietruszki, sok z
cytryny. Warto przed miksowaniem wszystkie składniki wstępnie pokroić. Całość
doprawiamy solą. Formujemy małe pulpety. Obtaczamy je w mące i gotujemy przez kilka minut w niewielkiej ilości bulionu
warzywnego. Pod koniec gotowania dodajmy
śmietanę, masło i chrzan według uznania. Jeszcze chwilka gotowania i gotowe. Podajemy
z ziemniakami. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz