Recent Posts

poniedziałek, 19 stycznia 2015

Pikantna sałatka z tuńczykiem, jajkiem, pieczarkami i papryką

Tym razem amator tuńczyka – kot, nie zauważył, że otworzyłam puszkę. Spał smacznie przy kominku, grzejąc swoje rude futerko. Dzięki temu mogłam zrobić sałatkę z tuńczykiem. Sałatka jest pikantna bo z dodatkiem chili, szczypiorkiem i nie tylko. Resztę sami zobaczcie i spróbujcie.


Składniki:
  • Tuńczyk z puszki w sosie własnym
  • 1/3 papryki czerwonej
  • 1/3 papryki zielonej
  • 1/3 papryki żółtej
  • Szczypiorek ( ½ pęczka )
  • Kilka gałązek koperku
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • Kilka marynowanych pieczarek
  • 2 plastry mozzarelli
  • Sól
  • Pieprz czarny
  • chili ( w oliwie lub suszone mielone )
  • Majonez


Wykonanie:

Tuńczyka porządnie odsączamy na sitku. Papryki, jajka, ser, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Siekamy koperek i szczypiorek. Dodajemy majonej, całość doprawiamy solą, pieprzem i oczywiście chili. Z chili należy postępować dość ostrożnie, bo gdy dodamy zbyt dużo, może się okazać, że tylko nadaje się dla amatorów bardzo ognistych potraw. SMACZNEGO


0 komentarze:

Prześlij komentarz