Jutro piąteczek a na blogu dzisiaj
zapiekana rybka. Przygotowanie nie jest skomplikowane a rybka smaczna. Nic
dodać nic ująć. Danie zdrowe, smaczne i nieskomplikowane. Polecam.
Składniki:
- 600 gram mrożonego mintaja
- ½ szklanki gęstej śmietany
- Mały pęczek koperku
- Mały pęczek pietruszki
- Pieprz cytrynowy
- Ziołowa przyprawa do ryb
- Sól
Wykonanie:
Rybę rozmrażamy
i porządnie odsączamy. Następnie układamy w naczyniu do zapiekania i przyprawiamy
pieprzem cytrynowym oraz ziołową przyprawą do ryb, ewentualnie dodatkowo solą.
Koperek i pietruszkę siekamy i łączymy ze śmietaną. Całość przyprawiamy solą.
Przygotowaną mieszanką śmietanowo – ziołową polewamy rybę. Pozostawiamy na
około 30 minut do zamarynowania. Następnie zapiekamy w nagrzanym piekarniku do
170 o C przez około 30 minut. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz