Był już omlet z cukinią i pomidorami a dzisiejsza
propozycja na śniadanie to omlet z wędzonym łososiem, kolorowymi i smacznymi
warzywami.
Składniki:
Omlet:
- Po 2 jajka / na osobę
- 2 łyżki mleka
- Łyżka startego sera
- Kawałek marynowanej papryki
- Sól, pieprz
Farsz do
omleta:
- 100 gram wędzonego łososia
- Kilka gałązek koperku
- Szczypiorek z jednej dymki
- Kawałek papryki konserwowej
- 1 mały ogórek kiszony
- 1 łyżka majonezu
- Pieprz
Wykonanie:
Łososia kroimy
na mniejsze kawałki, paprykę konserwową i ogórek w kostkę. Szczypiorek i
koperek drobno kroimy i dodajemy do łososia. Dodajemy również łyżkę majonezu i
pieprz do smaku. Mieszamy. Jajka roztrzepujemy z mlekiem, łyżką startego sera i
drobno pokrojoną papryką. Doprawiamy solą i pieprzem. Omleta smażymy z jednej strony
aż górna warstwa się zetnie. Ostrożnie zdejmujemy z patelni. Na połowę
nakładamy przygotowany farsz, przykrywamy drugą połową i gotowe. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz