Recent Posts

niedziela, 14 września 2014

Łosoś w sosie kaparowym

O tym, że ryby są zdrowe - niejednokrotnie pisałam. Dzisiaj prezentuję rybę w połączeniu z kaparami. Połączenie jest idealne. Warto spróbować.


Składniki:
  • Dowolna ilość łososia
  • Sól
  • Ziołowa przyprawa do ryb
  • Mąka
  • Olej


Sos:
  • 400 ml bulionu
  • 3 łyżki kaparów
  • 100 ml śmietany 18% słodkiej
  • 2 łyżeczki mąki


Wykonanie:


Łososia przyprawiamy solą i ziołami, obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Z bulionu odlewamy ok 100 ml, dodajemy śmietanę, 2 łyżki kaparów i 2 łyżki mąki. Całość miksujemy i dodajemy do pozostałego bulionu. Dodatkowo doprawiamy zalewą z kaparów. Gotujemy i cały czas mieszamy. Na koniec dodajemy pozostałą łyżkę kaparów. Usmażonego łososia podajemy z przygotowanym sosem. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz