O tym, że ryby są zdrowe -
niejednokrotnie pisałam. Dzisiaj prezentuję rybę w połączeniu z kaparami. Połączenie jest idealne. Warto spróbować.
Składniki:
- Dowolna ilość łososia
- Sól
- Ziołowa przyprawa do ryb
- Mąka
- Olej
Sos:
- 400 ml bulionu
- 3 łyżki kaparów
- 100 ml śmietany 18% słodkiej
- 2 łyżeczki mąki
Wykonanie:
Łososia
przyprawiamy solą i ziołami, obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Z bulionu
odlewamy ok 100 ml, dodajemy śmietanę, 2 łyżki kaparów i 2 łyżki mąki. Całość
miksujemy i dodajemy do pozostałego bulionu. Dodatkowo doprawiamy zalewą z
kaparów. Gotujemy i cały czas mieszamy. Na koniec dodajemy pozostałą łyżkę
kaparów. Usmażonego łososia podajemy z przygotowanym sosem. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz