Recent Posts

wtorek, 10 listopada 2015

Masło śledziowe

Piątek dzisiaj nie jest ale rybkę zawsze warto zaprezentować, tym bardziej że na blogu obecna  była dosyć dawno. Jakoś tak wyszło. Niedawno w jednej z odwiedzonych przez nas restauracji jako "czekadełko" otrzymaliśmy śledziowe masełko do pieczywa. Bardzo nam smakowało. W domu postanowiłam, że coś na wzór tego zrobię. No i wymyśliłam. Nic skomplikowanego a jakże smaczne! Koniecznie spróbujcie.




Składniki:
  • ½ kostki masła
  • 1 płat śledzie solonego w oleju ( pojedynczy )
  • Kilka gałązek natki pietruszki



Wykonanie:

Płat śledziowy wstępnie kroimy na mniejsze kawałki. Kawałki umieszczamy w mikserku. Dodajemy posiekane masło. I razem miksujemy na gładką masę. Pietruszkę kroimy i umieszczamy w masie. Mieszamy. Gotowe. Smarujemy kanapkę i smakujemy. Wyszło pysznie. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz