Piątek dzisiaj nie jest ale rybkę zawsze
warto zaprezentować, tym bardziej że na blogu obecna była dosyć dawno. Jakoś tak wyszło. Niedawno w jednej z odwiedzonych przez nas restauracji jako "czekadełko" otrzymaliśmy śledziowe masełko do pieczywa. Bardzo nam smakowało. W domu postanowiłam, że coś
na wzór tego zrobię. No i wymyśliłam. Nic skomplikowanego a jakże smaczne! Koniecznie spróbujcie.
Składniki:
- ½ kostki masła
- 1 płat śledzie solonego w oleju ( pojedynczy )
- Kilka gałązek natki pietruszki
Wykonanie:
Płat śledziowy
wstępnie kroimy na mniejsze kawałki. Kawałki umieszczamy w mikserku. Dodajemy
posiekane masło. I razem miksujemy na gładką masę. Pietruszkę kroimy i
umieszczamy w masie. Mieszamy. Gotowe. Smarujemy kanapkę i smakujemy. Wyszło
pysznie. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz