Recent Posts

czwartek, 16 października 2014

Smażone kotlety rybne z koperkiem

Tak przyrządzone kotlety często smakują nawet tym którzy nie są miłośnikami ryb. Przekonałam się o tym we własnym domu. Zresztą sami spróbujcie. Polecam.


Składniki:
  • 600 gram filetów z ryby ( ja miałam dorsza )
  • 200 gram świeżego boczku
  • 2 jajka
  • Ok. 2/3 szklanki bułki tartej
  • 100 ml mleka
  • Pęczek koperku
  • Sól
  • pieprz
  • Olej do smażenia




Wykonanie:


Rybę myjemy, osuszamy i wraz z boczkiem mielimy w maszynce do mięsa ( średnie oczka ). Do bułki wlewamy mleko. Następnie do masy dodajemy 2 jajka, bułkę tartą namoczoną mlekiem, drobno pokrojony koperek, przyprawiamy solę i pieprzem. Całość mieszamy. Formujemy kotlety lekko spłaszczone. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz