Tak przyrządzone kotlety często smakują
nawet tym którzy nie są miłośnikami ryb. Przekonałam się o tym we własnym domu.
Zresztą sami spróbujcie. Polecam.
Składniki:
- 600 gram filetów z ryby ( ja miałam dorsza )
- 200 gram świeżego boczku
- 2 jajka
- Ok. 2/3 szklanki bułki tartej
- 100 ml mleka
- Pęczek koperku
- Sól
- pieprz
- Olej do smażenia
Wykonanie:
Rybę myjemy,
osuszamy i wraz z boczkiem mielimy w maszynce do mięsa ( średnie oczka ). Do
bułki wlewamy mleko. Następnie do masy dodajemy 2 jajka, bułkę tartą namoczoną
mlekiem, drobno pokrojony koperek, przyprawiamy solę i pieprzem. Całość mieszamy.
Formujemy kotlety lekko spłaszczone. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu
stron. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz