Świetna, pikantna przystawka jak i przekąska.
Składniki:
- 1 opakowanie solonych śledzi w oleju
- ½ małego słoika marynowanych pieczarek
- 3 ogórki korniszony
- 1 papryka marynowana
- 1 duża cebula
- 1 puszka filetów anchois
- Sok z ½ cytryny + otarta skórka
- Pieprz czarny
- ¼ łyżeczki pieprzy cayen
- Posiekany szczypiorek
Wykonanie:
Śledzie przed pokrojeniem moczymy przez około 1
godzinę, aby nie były zbyt słone. Cebulę kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z
cytryny. Posypujemy skórką z cytryny. Pozostałe składniki kroimy w
kostkę, tylko filety anchois w cienkie paseczki. Wszystko razem łączymy i
przyprawiamy. Podajemy schłodzone, udekorowane posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO
1 komentarze:
Tatar ze śledzia jest pyszny. Robiłam go już sporo razy. Polecam i pozdrawiam.
Prześlij komentarz