Świetna, pikantna przystawka jak i przekąska. 
Składniki:
- 1 opakowanie solonych śledzi w oleju
 - ½ małego słoika marynowanych pieczarek
 - 3 ogórki korniszony
 - 1 papryka marynowana
 - 1 duża cebula
 - 1 puszka filetów anchois
 - Sok z ½ cytryny + otarta skórka
 - Pieprz czarny
 - ¼ łyżeczki pieprzy cayen
 - Posiekany szczypiorek
 
Wykonanie:
Śledzie przed pokrojeniem moczymy przez około 1
godzinę, aby nie były zbyt słone. Cebulę kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z
cytryny. Posypujemy skórką z cytryny. Pozostałe składniki kroimy w
kostkę, tylko filety anchois w cienkie paseczki. Wszystko razem łączymy i
przyprawiamy. Podajemy schłodzone, udekorowane posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO







1 komentarze:
Tatar ze śledzia jest pyszny. Robiłam go już sporo razy. Polecam i pozdrawiam.
Prześlij komentarz