Recent Posts

piątek, 6 marca 2015

Kotlety z łososia z kaparami i oliwkami

Nie raz kupuję całego łososia, porcjuję go i część trafia do zamrażarki. Aby później urozmaicić posiłek dodaję do ryby różne dodatki. Dzisiaj właśnie tak jest, bo zrobiłam kotlety z łososia z kaparami i oliwkami.


Składniki:
  • 600 gram łososia
  • 150 gram świeżego boczku
  • 14 oliwek
  • Łyżka kaparów
  • Pieprz
  • Sól
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia






Wykonanie:


Z ryby usuwamy skórę, kroimy na mniejsze kawałki i wraz z boczkiem mielimy. Kapary i oliwki siekamy lub miksujemy dosyć drobno. Dodajemy do mielonej masy. Doprawiamy solą i pieprzem, pamiętając, że kapary są słone i oliwki również. Formujemy kotlety ( gdy się lepią, ręce zwilżamy wodą ). Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron. Do kotletów warto zrobić sos z kaparów, przepis podany w łososiu w sosie kaparowym. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz