Czy zdarzało Wam mieć dylemat, co zjeść
na śniadanie? Parówki czy jajecznicę. Mnie się zdarzało. Dzisiaj przedstawiam
połączoną śniadaniową wersję parówek i jajecznicy. Koniecznie spróbujcie.
Składniki:
- 2 małe jajka
- 2 parówki (sokoliki o obniżonej zawartości tłuszczu)
- Niewielka ilość oliwy
- Plasterek sera edam
- 1 mały pomidor
- Garść rukoli
- Sól
Wykonanie:
Pomidor parzymy
i obieramy ze skóry. Paróweczki kroimy na kawałki. Na patelnię wlewamy
niewielką ilość oliwy dokładamy parówki i pokrojony pomidor. Całość chwilę
przesmażamy. Jajka wbijamy do miseczki. Roztrzepujemy i przyprawiamy solą.
Wlewamy na patelnię. Mieszamy aż jajka się zetną. Zmniejszamy grzanie. W wierzch
układamy plasterek sera i przykrywamy przykrywką. Trzymamy tak do momentu gdy
ser się rozpuści. Wykładamy na talerz i dekorujemy rukolą. SMACZNEGO.