Nadszedł czas na dietetyczny deser. Co
można powiedzieć – pycha. Koniecznie spróbujcie. Nie będziecie zawiedzeni.
Polecam.
Składniki: / na
4 porcje
- ½ jabłka (82g)
- 100 g borówek amerykańskich
- 100 g malin
- 8 g płatków migdałowych
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 3 łyżki otrąb owsianych
Wykonanie:
Jabłko kroimy na
mniejsze kawałki. Wszystkie owoce rozkładamy do czterech kokilek. Do naczynia
wlewamy miód (jeżeli jest formie stałej,
wystarczy wstawić na kilkanaście sekund do mikrofalówki), dodajemy olej
kokosowy, płatki migdałowe i otręby owsiane. Mieszamy. Przygotowaną kruszonką
posypujemy owoce. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 o C aż
kruszonka się zarumieni. Podajemy po przestudzeniu. SMACZNEGO.
Wartość
kaloryczna: 1 porcja 118 kcal