Dzisiaj troszkę inaczej, bo z nutą
słodyczy. Nie macie pomysłu na obiad, to ta propozycja jest dla Was. Danie
przygotowuje się bardzo szybko a przy tym jest smacznie. Dzięki temu większość
czasu możemy spędzić na dworze a zapowiada się całkiem przyjemny dzień.
Składniki:
- Sznycle z piersi indyka
- Jabłka – ja miałam dwa
- Borówka cała ze słoika
- Sól
- Czubryca zielona
- Pieprz
- olej
- Woda/ bulion
Wykonanie:
Sznycle
przyprawiamy solą, pieprzem i czubrycą. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju
z obu stron. Podlewamy bulionem lub wodą. Dodajemy pokrojone jabłka ze skórą bez
gniazd nasiennych oraz kilka łyżeczek borówki. Dusimy pod przykryciem
kilkanaście minut. Po tym czasie wyjmujemy sznycle i cały sos miksujemy. Ewentualnie
doprawiamy dodatkowo solą. Ponownie umieszczamy sznycle w sosie. Dekorujemy
dodatkowo borówką. SMACZNEGO.