Na dzisiaj proponuję roladki z kurczaka
na ostro z sosem paprykowym i pikantnymi ogórka chili. Przygotowanie ich jest
proste i trwa krótko. Jeżeli nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad,
polecam wykorzystać przepis.
Składniki: na 4
porcje
- 2 filety z kurczaka – ok. 400 g
- 4 plasterki parzonego boczku
- 8 kawałków ogórków chili – krokodylki
- Sól
- Pieprz
- Sos paprykowy
- 30 g serka śmietankowego almette
- Bulion warzywny
Wykonanie:
Filety układamy
płasko i kroimy na dwa kotlety. Rozbijamy delikatnie przez folię. Przyprawiamy
solą, pieprzem i z jednej strony smarujemy sosem paprykowym. Układamy ogórki
chili i zawijamy w roladkę. Każdą roladkę dodatkowo owijamy w plasterek boczku
i spinamy wykałaczką. Przygotowane roladki obsmażamy z obu stron a następnie
podlewamy bulionem warzywnym i dusimy pod przykryciem do miękkości (ok 20 minut). W trakcie duszenia dodajemy
do wywaru łyżkę sosu paprykowego a na sam koniec rozprowadzamy w nim almette.
Teraz już tylko dodatki i obiad gotowy. SMACZNEGO.
Wartość
kaloryczna 1 porcji : ok. 200 kcal