Efektowne połączenie słodko – pikantnego
sosu tajskiego z kurczakiem, mieszanką meksykańską i ryżem. Danie łatwe w wykonaniu
i nie czasochłonne. Bardzo dobrze smakuje podane z ryżem.
Składniki:
- Dowolna ilość piersi z kurczaka
- Opakowanie mrożonki mieszanki chińskiej
- Słodko -pikantny sos tajski
- Sól
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- ¼ łyżeczki ostrej papryki
- Olej
Ryż
Prażona cebulka
Wykonanie:
Kurczaka kroimy
na mniejsze kawałki, przyprawiamy solą, papryką oraz 3 - 4 łyżkami sosu tajskiego.
Pozostawiamy do zamarynowania na około 15 minut. Po tym czasie mięso podsmażamy
na oleju, dodajemy mieszankę chińską i dusimy pod przykryciem kilka minut ( jeżeli potrawa zbyt bardzo przywiera można
dodać odrobine wody ). Od czasu do czasu mieszamy. Podajemy z ugotowanym
ryżem i prażoną cebulką. Dodatkowo na talerz można dodać trochę sosu tajskiego.
SMACZNEGO.