Sos ten króluje u mnie od lat. Stał się
niezbędny do mięs z grilla, sałatek, surówek, bułek, pizzy i innych potraw.
Jeżeli macie swoją” druga połowę”, warto pamiętać o tym aby spożywać czosnek
razem, wówczas unikniecie sytuacji, że tej drugiej osobie będzie przeszkadzał
zapach.
Składniki:
- 3 spore łyżki majonezu
- 3 spore łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- ¼ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu
- ok. 5 ząbków czosnku
Wykonanie:
Czosnek
przepuszczamy przez praskę, dodajemy majonez, jogurt. Dodajemy pozostałe
składniki, dokładnie mieszamy i gotowe. SMACZNEGO.
Zawsze jest
możliwość dodania więcej czosnku i przypraw.
0 komentarze:
Prześlij komentarz