Sos ten króluje u mnie od lat. Stał się
niezbędny do mięs z grilla, sałatek, surówek, bułek, pizzy i innych potraw.
Jeżeli macie swoją” druga połowę”, warto pamiętać o tym aby spożywać czosnek
razem, wówczas unikniecie sytuacji, że tej drugiej osobie będzie przeszkadzał
zapach. 
Składniki:
- 3 spore łyżki majonezu
 - 3 spore łyżki gęstego jogurtu naturalnego
 - ¼ łyżeczki cukru
 - ½ łyżeczki soli
 - ¼ łyżeczki pieprzu
 - ok. 5 ząbków czosnku
 
Wykonanie:
Czosnek
przepuszczamy przez praskę, dodajemy majonez, jogurt. Dodajemy pozostałe
składniki, dokładnie mieszamy i gotowe. SMACZNEGO.
Zawsze jest
możliwość dodania więcej czosnku i przypraw.







0 komentarze:
Prześlij komentarz