Mięso mielone daje nam wręcz
nieograniczone możliwości. Zapewne najczęściej pojawia się smażony kotlet
mielony. Ten, który dzisiaj prezentuję jest pieczony w piekarniku z
niespodzianką w środku. Pracy mało a efekt interesujący.
Składniki:
- 500 gram mięsa mielonego ( ja użyłam wieprzowo – wołowego )
- 8 sporych pieczarek
- Sól, pieprz
Wykonanie:
Mięso
przyprawiamy solą i pieprzem. W tak przygotowane mielone zawijamy umytą, pieczarkę z obciętą nóżką. Formujemy kotleta i układamy go w naczyniu do
pieczenia. Pieczemy około 40 – 50 minut w piekarniku w temp. 190 o C.
Podajemy z surówkami. SMACZNEGO
1 komentarze:
Super pomysł z zapiekaniem ich w piekarniku, z pewnością były pyszne :)
Prześlij komentarz