Recent Posts

poniedziałek, 4 sierpnia 2014

Stek z tuńczyka

Jedyne słowo które przychodzi mi do głowy mówiąc o steku z tuńczyka to  - rewelacja! Gdybym miała zasłonięte oczy podczas jedzenia, nie byłabym w stanie stwierdzić jednoznacznie, że to ryba. Koniecznie spróbujcie i sami oceńcie.


Składniki:
  • Dowolna ilość steków z tuńczyka
  • Sól
  • Pieprz cytrynowy
  • Olej/ oliwa



Wykonanie:

Steki z tuńczyka przyprawiamy solą i pieprzem cytrynowym, pozostawiamy na około 30 minut do zamarynowania. Po upływie tego czasu, rozgrzewamy olej i smażymy rybę prze ok. 3 minuty z każdej strony. SMACZNEGO

4 komentarze:

Kinga Łucja pisze...

Bardzo ciekawy wpis. :)))

Pozdrawiam

nutkaciszy.blogspot.com
truskawkowa-fiesta.blogspot.com

Sylwia Danielak pisze...

no no no zaskoczyłaś mnie tym jakie wybrałaś "mięso na steka" ;) Ale musi być pysznę :D chętnie skosztuję

Anonimowy pisze...

To prawda - ten smak jest unikalny!

Anonimowy pisze...

maks 1min lub 1,5min inaczej jest suchy i kapciowaty...

Prześlij komentarz