Recent Posts

czwartek, 7 sierpnia 2014

Uda gęsi w jabłkach

Trwa akcja zachęcająca do spożywania  jabłek. Również się do tego przyłączam. Dzisiaj proponuję uda gęsi w jabłkach. Smaczne a na dodatek z naszych jabłek, naszego drobiu i miodu. Szczególnie polecam ten przepis.


Składniki:
  • Uda gęsi dowolna ilość
  • Jabłka
  • Miód
  • Majeranek
  • Sól
  • Pieprz biały
  • Papryka słodka
  • vegeta


Wykonanie:


Uda gęsi nacieramy solą, pieprzem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy je miodem i posypujemy majerankiem. Jabłka kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne, posypujemy vegetą, majerankiem i papryką. Przyprawionymi jabłkami obkładamy części gęsi. Pieczemy w piekarniku w 185 oC w zależności od wagi mięsa 1 kg = 1 godzina. Gdy uda będą przyrumienione przykrywamy je folią aluminiową i pieczemy do miękkości pod przykryciem. SMACZNEGO.

Jabłka wolności

0 komentarze:

Prześlij komentarz