Dzisiaj prezentuję gulasz wieprzowy z
papryką, pieczarkami i koncentratem pomidorowym. Można go podawać na kilka
sposobów. W tym przypadku gulasz podany został z kaszą.
Składniki:
- 1 kg łopatki
 - 20 dag pieczarek
 - Po 1 papryce czerwonej, zielonej i żółtej
 - 1 cebula
 - 2 łyżki koncentratu pomidorowego
 - Sól, pieprz
 - 1 łyżeczka vegety
 - 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
 - Papryka ostra
 - Olej
 - Liść laurowy
 - Ziele angielskie
 
Wykonanie:
Mięso myjemy,
oczyszczamy i kroimy w kostkę ( ok.2 cm ). Do mięsa dodajemy  1 łyżkę oleju, łyżeczkę vegety, 1 łyżeczkę
soli, 1 łyżeczkę słodkiej papryki, pieprz i ostrą paprykę według uznania.
Całość mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Pieczarki kroimy w plasterki , cebulę
w kostkę i podsmażamy. W wysokiej patelni, podsmażamy mięso, następnie dodajemy
pieczarki z cebulą i papryki, koncentrat pomidorowy, liść laurowy. Dusimy pod
przykryciem do miękkości mięsa. SMACZNEGO 







0 komentarze:
Prześlij komentarz