Dzisiaj prezentuję gulasz wieprzowy z
papryką, pieczarkami i koncentratem pomidorowym. Można go podawać na kilka
sposobów. W tym przypadku gulasz podany został z kaszą.
Składniki:
- 1 kg łopatki
- 20 dag pieczarek
- Po 1 papryce czerwonej, zielonej i żółtej
- 1 cebula
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- Sól, pieprz
- 1 łyżeczka vegety
- 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
- Papryka ostra
- Olej
- Liść laurowy
- Ziele angielskie
Wykonanie:
Mięso myjemy,
oczyszczamy i kroimy w kostkę ( ok.2 cm ). Do mięsa dodajemy 1 łyżkę oleju, łyżeczkę vegety, 1 łyżeczkę
soli, 1 łyżeczkę słodkiej papryki, pieprz i ostrą paprykę według uznania.
Całość mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Pieczarki kroimy w plasterki , cebulę
w kostkę i podsmażamy. W wysokiej patelni, podsmażamy mięso, następnie dodajemy
pieczarki z cebulą i papryki, koncentrat pomidorowy, liść laurowy. Dusimy pod
przykryciem do miękkości mięsa. SMACZNEGO
0 komentarze:
Prześlij komentarz