Recent Posts

poniedziałek, 25 sierpnia 2014

Kolorowy gulasz wieprzowy

Dzisiaj prezentuję gulasz wieprzowy z papryką, pieczarkami i koncentratem pomidorowym. Można go podawać na kilka sposobów. W tym przypadku gulasz podany został z kaszą.


Składniki:
  • 1 kg łopatki
  • 20 dag pieczarek
  • Po 1 papryce czerwonej, zielonej i żółtej
  • 1 cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
  • Papryka ostra
  • Olej
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie




Wykonanie:


Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę ( ok.2 cm ). Do mięsa dodajemy  1 łyżkę oleju, łyżeczkę vegety, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę słodkiej papryki, pieprz i ostrą paprykę według uznania. Całość mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Pieczarki kroimy w plasterki , cebulę w kostkę i podsmażamy. W wysokiej patelni, podsmażamy mięso, następnie dodajemy pieczarki z cebulą i papryki, koncentrat pomidorowy, liść laurowy. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. SMACZNEGO 

0 komentarze:

Prześlij komentarz