Aby każdy z
biesiadników był zadowolony pokusiłam się o zrobienie trzech rodzajów nadzienia
do naleśników. Każdy znalazł coś dla siebie. Wbrew pozorom nie było tak wiele
pracy (dzięki naleśnikarce!) a efekt jak na zdjęciach. 
Naleśniki z
borówkami/ jagodami
Składniki:
- Borówki/ jagody
 - Jogurt typu greckiego
 - Cukier
 - Śmietana kwaśna
 
Wykonanie:
Do jogurtu dodajemy borówki oraz cukier do smaku, część borowek rozdrabniamy widelcem. Farsz zawijamy w naleśniku i podajemy ze śmietaną, cukrem i borówkami.
SMACZNEGO
Naleśniki ze szpinakiem
i twarogiem
Składniki:
- 400 gram szpinaku ( mrożonego )
 - 250 gram twarogu
 - 2 jajka
 - ok. 100 ml mleka
 - 1 cebula
 - 3-5 ząbków czosnku
 - Sól, pieprz
 - masło
 
Wykonanie:
Szpinak odparowujemy, cebulę i czosnek szklimy na maśle.
Łączymy. Jajka mieszamy z mlekiem. Na patelni ze szpinakiem dodajemy pokruszony
twaróg i mleko z jajkiem. Całość doprawiamy solą, pieprzem,  gotujemy mieszając do momentu uzyskania
odpowiedniej konsystencji. SMACZNEGO
Naleśniki z
kurczakiem i pomidorami
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
 - Pomidory w puszce
 - 2 ząbki czosnku
 - Zioła prowansalskie
 - Sól, pieprz
 - olej
 
Wykonanie:
Pierś z kurczaka kroimy na kawałki ( podobnie jak do gulaszu
)solimy i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy przepuszczony przez praskę
czosnek, pomidory z puszki. Całość doprawiamy solą, pieprzem i ziołami
prowansalskimi. Gotujemy do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
SMACZNEGO







0 komentarze:
Prześlij komentarz