Jedyne słowo które przychodzi mi do głowy
mówiąc o steku z tuńczyka to - rewelacja! Gdybym miała zasłonięte oczy podczas
jedzenia, nie byłabym w stanie stwierdzić jednoznacznie, że to ryba. Koniecznie
spróbujcie i sami oceńcie.
Składniki:
- Dowolna ilość steków z tuńczyka
- Sól
- Pieprz cytrynowy
- Olej/ oliwa
Wykonanie:
Steki z tuńczyka
przyprawiamy solą i pieprzem cytrynowym, pozostawiamy na około 30 minut do
zamarynowania. Po upływie tego czasu, rozgrzewamy olej i smażymy rybę prze ok. 3
minuty z każdej strony. SMACZNEGO
3 komentarze:
no no no zaskoczyłaś mnie tym jakie wybrałaś "mięso na steka" ;) Ale musi być pysznę :D chętnie skosztuję
To prawda - ten smak jest unikalny!
maks 1min lub 1,5min inaczej jest suchy i kapciowaty...
Prześlij komentarz