Wcześniej prezentowałam serca indycze w
sosie pieczarkowym - dla miłośników podrobów inna wersja tego dania, w sosie
koperkowym.
Składniki:
- 700 gram serc indyczych
- Vegeta
- Sól, pieprz
- 50 ml słodkiej śmietany
- 2 spore łyżeczki mąki
- Pęczek koperku
Wykonanie:
Serca
oczyszczamy, kroimy na kawałki i porządnie płuczemy. Zagotowujemy w niecałym
litrze osolonej wody, usuwamy szum i dodajemy vegetę, pieprz. Całość gotujemy
do miękkości. Koperek kroimy, dodajemy do całości i delikatnie tylko chwilę
gotujemy. Mąkę mieszamy z śmietaną i dodajemy do gotujących się serc.. Gotujemy
jeszcze chwilę aż zacznie gęstnieć i gotowe. SMACZNEGO.
4 komentarze:
Chciałem wypróbować ten przepis, ale niestety zobaczyłem, że dodajesz Vegetę. Ja nie będę truł rodziny
Zrobiłam bez vegety. Pycha! <3
Przykro mi jeżeli myślisz ze zdrowo się odżywiasz i nie używasz przypraw mamy takie czasy gdzie wszędzie niestety znajdzie się chemia chcąc nie chcąc teraz jest jeszcze gorzej niż za czasów PRL
Przepis na a la "vegetę" znajdziesz na tym blogu - sosy, soki, dodatki. Pozdrawiam.
Prześlij komentarz