Recent Posts

czwartek, 14 sierpnia 2014

Serca indycze w sosie koperkowym

Wcześniej prezentowałam serca indycze w sosie pieczarkowym - dla miłośników podrobów inna wersja tego dania, w sosie koperkowym.


Składniki:
  • 700 gram serc indyczych
  • Vegeta
  • Sól, pieprz
  • 50 ml słodkiej śmietany
  • 2 spore łyżeczki mąki
  • Pęczek koperku


Wykonanie:


Serca oczyszczamy, kroimy na kawałki i porządnie płuczemy. Zagotowujemy w niecałym litrze osolonej wody, usuwamy szum i dodajemy vegetę, pieprz. Całość gotujemy do miękkości. Koperek kroimy, dodajemy do całości i delikatnie tylko chwilę gotujemy. Mąkę mieszamy z śmietaną i dodajemy do gotujących się serc.. Gotujemy jeszcze chwilę aż zacznie gęstnieć i gotowe. SMACZNEGO.

4 komentarze:

Anonimowy pisze...

Chciałem wypróbować ten przepis, ale niestety zobaczyłem, że dodajesz Vegetę. Ja nie będę truł rodziny

Alicja Górska pisze...

Zrobiłam bez vegety. Pycha! <3

Anonimowy pisze...

Przykro mi jeżeli myślisz ze zdrowo się odżywiasz i nie używasz przypraw mamy takie czasy gdzie wszędzie niestety znajdzie się chemia chcąc nie chcąc teraz jest jeszcze gorzej niż za czasów PRL

Ewa Górska pisze...

Przepis na a la "vegetę" znajdziesz na tym blogu - sosy, soki, dodatki. Pozdrawiam.

Prześlij komentarz