Recent Posts

środa, 26 listopada 2014

Surówka z selera z rodzynkami

Cóż powiedzieć można o surówce selera, na pewno jest zdrowa, smaczna i tania. I oczywiście jest nieskomplikowana. Sam  seler posiada wiele zalet, dużo mikroelementów, niski indeks glikemiczny, a na jego strawienie organizm potrzebuje więcej kalorii niż on sam posiada.  Surówkę polecam jako dodatek do obiadu.


Składniki:
  • Dowolna ilość korzenia selera
  • cytryna
  • Rodzynki
  • Śmietana kwaśna 12-18%
  • Cukier



Wykonanie:


Rodzynki moczymy w niewielkiej ilości gorącej wody, aby zmiękły. Selera obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Skrapiamy do sokiem z cytryny, gdyż ciemnieje. Dodajemy śmietanę i doprawiamy cukrem. Na koniec dodajemy namoczone rodzynki. Całość mieszamy. I podajemy jako dodatek do obiadu. SMACZNEGO.

3 komentarze:

Izabela pisze...

bardzo smaczna surówka

Anonimowy pisze...

CUKIER ... dla cukrzyków ???

Ewa Górska pisze...

Witaj, nie wiem skąd pomysł, że dla cukrzyków. Każdy produkt posiada własny indeks glikemiczny, nie ma to jednak nic wspólnego z cukrzycą. Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.

Prześlij komentarz