Recent Posts

wtorek, 4 listopada 2014

Zapiekane ziemniaczki z kolendrą

Dzisiaj proponuję zapiekane ziemniaczki z kolendrą. Warto wypróbować ten przepis gdy na obiad podajemy potrawę bez sosu typu: smażona ryba, kotlety schabowe. Propozycja prosta w wykonaniu a ziemniaki odmienione.


Składniki:
  • Dowolna ilość ziemniaków
  • Olej
  • Ziarna kolendry
  • czosnek
  • Masło
  • Sól



Wykonanie:


Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Obieramy i kroimy na połówki. Układamy w naczyniu do zapiekania. Każdego ziemniaka smarujemy olejem i posypujemy kolendrą wcześniej lekko utłuczoną w moździerzu i przyprawiamy odrobiną czosnku. Zapiekamy przez temp 180 o C, przez ok 10 minut na górze piekarnika ( warto sprawdzać jak wyglądają ). Po wyjęciu przed podaniem, na każdy ziemniak położyć niewielką ilość masła i posolić. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz