Dzisiaj proponuję zapiekane ziemniaczki z
kolendrą. Warto wypróbować ten przepis gdy na obiad podajemy potrawę bez sosu
typu: smażona ryba, kotlety schabowe. Propozycja prosta w wykonaniu a ziemniaki odmienione.
Składniki:
- Dowolna ilość ziemniaków
- Olej
- Ziarna kolendry
- czosnek
- Masło
- Sól
Wykonanie:
Ziemniaki gotujemy
w mundurkach. Obieramy i kroimy na połówki. Układamy w naczyniu do zapiekania.
Każdego ziemniaka smarujemy olejem i posypujemy kolendrą wcześniej lekko utłuczoną
w moździerzu i przyprawiamy odrobiną czosnku. Zapiekamy przez temp 180 o C,
przez ok 10 minut na górze piekarnika ( warto sprawdzać jak wyglądają ). Po
wyjęciu przed podaniem, na każdy ziemniak położyć niewielką ilość masła i
posolić. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz