Recent Posts

czwartek, 6 listopada 2014

Mini zapiekanki z chleba

Czerstwy chleb warto wykorzystać do zrobienia zapiekanek i nic się nie zmarnuje. Dzisiaj zapiekanki z chleba z wędliną, cebulką i oczywiście serem. Propozycja na odmienione śniadanie.


Składniki:
  • Dowolna ilość chleba
  • masło
  • Kiełbasa
  • Ogórek kiszony
  • Pomidor
  • Cebula
  • Ser typu gouda
  • Ketchup



Wykonanie:

Pokrojony chleb smarujemy lekko masłem. Kładziemy po kolei pokrojono drobno kiełbasę, cebulę w talarki ( rozdrobnione ) pomidory i ogórki w plasterki. Całość przykrywamy plasterkiem sera. Zapiekamy w piekarniku przez około 10 minut w temp. 180 o C. Podajemy gorące z ketchupem. SMACZNEGO


1 komentarze:

Delicious pisze...

Smak dzieciństwa :)

Pozdrawiam :)

Prześlij komentarz