Niedawno kupiłam kawałki udźca indyka bez
kości i dzięki temu zrobiłam pomidorowego indyka z pieczarkami. Wyszło
smacznie, szybko a poza tym inaczej.
Składniki:
- 500 gram udźca indyka bez kości
- 250 gram pieczarek
- 1 cebula żółta
- 1 cebula czerwona
- 3 łyżki ketchupu
- Czerwona delikata
- Sól
- Pieprz
- Czosnek granulowany
- olej
Wykonanie:
Mięso lekko
przyprawiamy czerwoną delikatą, dodajemy łyżeczkę soli, ¼ łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki
czosnku i ketchup. Całość mieszamy i pozostawiamy do zamarynowania. Cebulę kroimy
w plasterki, pieczarki na mniejsze kawałki ( mniejsze na połowę ). Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę
i pieczarki. Dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem do miękkości ( możemy dodać szklankę wody )Podczas
gotowania sprawdzamy, czy mięso nie przywiera do patelni i obracamy. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz