Recent Posts

poniedziałek, 10 listopada 2014

Pomidorowy indyk z pieczarkami

Niedawno kupiłam kawałki udźca indyka bez kości i dzięki temu zrobiłam pomidorowego indyka z pieczarkami. Wyszło smacznie, szybko a poza tym inaczej.


Składniki:
  • 500 gram udźca indyka bez kości
  • 250 gram pieczarek
  • 1 cebula żółta
  • 1 cebula czerwona
  • 3 łyżki ketchupu
  • Czerwona delikata
  • Sól
  • Pieprz
  • Czosnek granulowany
  • olej





Wykonanie:

Mięso lekko przyprawiamy czerwoną delikatą, dodajemy łyżeczkę soli, ¼ łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki czosnku i ketchup. Całość mieszamy i pozostawiamy do zamarynowania. Cebulę kroimy w plasterki, pieczarki na mniejsze kawałki ( mniejsze na połowę ). Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę i pieczarki. Dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem do miękkości ( możemy dodać szklankę wody )Podczas gotowania sprawdzamy, czy mięso nie przywiera do patelni i obracamy. SMACZNEGO.


0 komentarze:

Prześlij komentarz