Recent Posts

sobota, 22 listopada 2014

Stek z rozbefu z kolorowym pieprzem

Wołowy stek to klasyka wśród potraw. Oczywiście najlepszy stek jest z polędwicy. Dzisiaj jednak prezentuję stek z rozbefu nacierany kolorowym pieprzem.


Składniki:
  • Dowolna ilość steków wołowych z rozbefu
  • Pieprz kolorowy
  • Sól
  • Olej



Wykonanie:

Steki oczyszczamy, porządnie masujemy ( nie rozklepujemy ) i nacieramy kolorowym pieprzem. Pozostawiamy na 30 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy steki. W zależności jaki lubimy stopień wysmażenia, tak długo smażymy, lecz nigdy nie jest to więcej niż kilka minut. Po usmażeniu pozostawiamy steki aby „odpoczęły” tyle czasu ile były smażone. Solimy dopiero przed podaniem. SMACZNEGO.


0 komentarze:

Prześlij komentarz