skip to main |
skip to sidebar
Recent Posts
Autor:
Smaki Ewy
W języku angielskim cobbler to po prostu szewc. Dlaczego w połowie XX wieku jakiś amerykański barman ochrzcił tą nazwą drinka swojego autorstwa - nie wiem. Nie sądzę, by miało to jakikolwiek związek z naszym rodzimym powiedzeniem "pije jak szewc". Drink jakkolwiek lekki do słabych nie należy. Pijcie go więc roztropnie i oczywiście - z umiarem. Na zdrowie!
Składniki:
- Whisky Burbon - 50 ml
- Grenadina - 20 ml
- Piwo imbirowe - do dopełnienia szklanki - ok 100 ml
- Owoce dowolnie skomponowane - dużo! W tym drinku grapefruit, pomarańcza, kiwi, pomelo.
Wykonanie:
Do wysokiej szklanki wkładamy lód i owoce - wypełniając szklankę w ok. 1/3. Wlewamy alkohole i grenadinę, szklankę dopełniamy piwem imbirowym. Mieszamy łyżeczką barmańską - i gotowe!
Autor: Mirosław Górski
0 komentarze:
Prześlij komentarz