Recent Posts

piątek, 7 listopada 2014

Smażony halibut

Bardzo smaczna ryba, często możemy ją kupić w postaci wędzonej. Jednak niekiedy można zdobyć wersję świeżą. I dzięki temu dzisiaj przedstawiam smażonego halibuta.


Składniki:
  • Dowolna ilość halibuta
  • Ziołowa przyprawa do ryb
  • Sól
  • Mąka
  • Olej


Wykonanie:


Halibuta oczywiście oczyszczamy – usuwamy łuski. Filetujemy i kroimy na mniejsze kawałki. Każdy kawałek ryby przyprawiamy przyprawą do ryb i solą. Dokładnie obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju kilka minut  ( najpierw stroną ze skórą ). I gotowe. SMACZNEGO.

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

skoro filetujemy to mamy kawałki bez skóry.....

Ewa Górska pisze...

Witam, filetowanie ryby to usuwanie ości, a nie skóry. Pozdrawiam.

Prześlij komentarz