Recent Posts

środa, 21 stycznia 2015

Pulpety kurkowe z szynki

W sumie nie wiedziałam jak nazwać to danie i tak zostały pulpety kurkowe z szynki. Danie proste, szybkie no i grzybowe. Nie ma co więcej pisać, trzeba spróbować.


Składniki:
  • 500 gram mielonego mięsa z szynki
  • 1 opakowanie kremowej zupy z kurek ( do gotowania )
  • Łyżka suszonych warzyw
  • vegeta
  • Sól
  • Pieprz
  • woda



Wykonanie:


Do mięsa mielonego dodajemy 3 łyżeczki zupy kurkowej, mieszamy. Dodatkowo doprawiamy vegetą i pieprzem. Formujemy małe pulpeciki. Do garnka wlewamy ok 500 ml wody, dodajemy łyżkę suszonych warzywa. Bardzo lekko solimy ( zupa jest też solona ) Uformowane pulpeciki, wkładamy do gotującej się wody. Gotujemy pod przykryciem około 10-15 minut. Do kubka wlewamy około 100 ml wody, wsypujemy pozostałą zawartość zupy, porządnie mieszamy i wlewamy do pulpetów. Całość również mieszamy. I gotujemy jeszcze około 5 minut. Pamiętajmy, że gdyby okazało się, że wyszło zbyt gęste, zawsze możemy dolać wody. Podajemy typowo z ziemniakami lub makaronem. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz