W sumie nie wiedziałam jak nazwać to
danie i tak zostały pulpety kurkowe z szynki. Danie proste, szybkie no i grzybowe.
Nie ma co więcej pisać, trzeba spróbować.
Składniki:
- 500 gram mielonego mięsa z szynki
- 1 opakowanie kremowej zupy z kurek ( do gotowania )
- Łyżka suszonych warzyw
- vegeta
- Sól
- Pieprz
- woda
Wykonanie:
Do mięsa
mielonego dodajemy 3 łyżeczki zupy kurkowej, mieszamy. Dodatkowo doprawiamy vegetą
i pieprzem. Formujemy małe pulpeciki. Do garnka wlewamy ok 500 ml wody,
dodajemy łyżkę suszonych warzywa. Bardzo lekko solimy ( zupa jest też solona ) Uformowane pulpeciki, wkładamy do gotującej
się wody. Gotujemy pod przykryciem około 10-15 minut. Do kubka wlewamy około
100 ml wody, wsypujemy pozostałą zawartość zupy, porządnie mieszamy i wlewamy
do pulpetów. Całość również mieszamy. I gotujemy jeszcze około 5 minut. Pamiętajmy,
że gdyby okazało się, że wyszło zbyt gęste, zawsze możemy dolać wody. Podajemy
typowo z ziemniakami lub makaronem. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz