Awokado daje nam wiele możliwości, więc
dzisiaj z wędzonym łososiem, papryką i koperkiem z dodatkiem serka wiejskiego.
Może być podane na
śniadanie czy też na przystawkę.
Składniki:
- 1 awokado
- 50 gram wędzonego łososia
- Po kawałku papryki czerwonej, żółtej, zielonej
- ok. 2 gałązek koperku
- ½ opakowania serka wiejskiego
- Sól
- Pieprz
Wykonanie:
Awokado myjemy,
osuszamy i kroimy na połowę. Usuwamy pestkę. Wydrążamy miąższ, tak aby nie
uszkodzić skórki. Paprykę, miąższ awokado, koperek i łososia drobno kroimy.
Dodajemy do masy ½ opakowania serka wiejskiego. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Sałatkę umieszczamy w wydrążonym awokado i gotowe do podania. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz