Składniki (na 2 porcje):
- Rum biały lub brązowy - 150 ml
- Wrzątek -250 ml
- Łyżka stołowa syropu cukru trzcinowego
- 4 plasterki cytryny
- 2 plasterki pomarańczy
- 6 goździków
- Duża szczypta cynamonu - dla osób nie uczulonych (opcjonalnie)
Wykonanie:
Wodę zagotowujemy w garnuszku z goździkami cynamonem, plasterkami cytryny i pomarańczy. Do wrzątku dodajemy syrop cukrowy i 150 ml rumu. Podgrzewamy do temperatury wrzenia i przelewamy do żaroodpornych szklanek. Pijemy gorące małymi łykami - i jest nam ciepło!
Autor: Mirosław Górski
1 komentarze:
Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!
http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html
Prześlij komentarz