Można to danie traktować jako przystawkę,
danie na śniadanie czy na kolację. Efektownie wygląda i jest smaczne.
Składniki:
- Dowolna ilość plastrów mortadeli i grubości ok. ½ cm
 
Sałatka:
- 2 marchewki
 - 2 ziemniaki
 - 3 łyżki groszku z puszki
 - 2 jabłka
 - 2 ogórki kiszone
 - 3 jajka
 - Majonez
 - Sól
 - Pieprz
 - Tarty chrzan
 
Wykonanie:
Mortadelę
podsmażamy na patelni. Istotne jest żeby mortadela zaczęła się zwijać. Aby mieć
pewność, że się zwinie, mortadelę z patelni wkładamy do naczynia aby nadać jej
właściwy kształt - może być to filiżanka lub miseczka. Pozostawiamy ją do wystygnięcia. Marchew, ziemniaki
i jajka gotujemy. Jabłka, ogórki,  kroimy
w kostkę, również ugotowane warzywa, dodajemy groszek. Przyprawiamy solą,
pieprzem, kilkoma łyżeczkami chrzanu oraz majonezem. Mieszamy. Przygotowaną sałatką
wypełniamy łódeczki z mortadeli. SMACZNEGO.







0 komentarze:
Prześlij komentarz