Czy zdarzyło Wam się kupić zbyt dużo
szynki lub taką która nie smakowała i każdy myślał tylko kiedy się ona
skończy ?Jest prosty sposób aby dać jej drugie „życie” i uszlachetnić a
gwarantuję, że zniknie szybko. Wystarczy szynkę zmielić, doprawić i stanie się hitem
śniadania. Tak więc dzisiaj propozycja na śniadanie pasta kanapkowa z szynki.
Składniki:
- Dowolna ilość szynki
- Kilka ogórków konserwowych
- Cebula
- Pieprz
- Majonez
Wykonanie:
Szynkę kroimy na
mniejsze kawałki. Mielimy. Ogórki i cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy
do mielonej szynki. Całość doprawiamy pieprzem. Dodatkowo dodajemy majonez ( ilość zależna od ilości szynki, ale nie jest
to dużo ok. 1 łyżka ) tak aby całość się połączyła. Nie przyprawiamy solą, gdyż
już sama szynka w swojej obróbce była solona. I gotowe. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz