Recent Posts

niedziela, 7 grudnia 2014

Pasta kanapkowa z szynki z ogórkiem konserwowym

Czy zdarzyło Wam się kupić zbyt dużo szynki lub taką która nie smakowała i każdy myślał tylko kiedy się ona skończy ?Jest prosty sposób aby dać jej drugie „życie” i uszlachetnić a gwarantuję, że zniknie szybko. Wystarczy szynkę zmielić, doprawić i stanie się hitem śniadania. Tak więc dzisiaj propozycja na śniadanie pasta kanapkowa z szynki.


Składniki:
  • Dowolna ilość szynki
  • Kilka ogórków konserwowych
  • Cebula
  • Pieprz
  • Majonez



Wykonanie:


Szynkę kroimy na mniejsze kawałki. Mielimy. Ogórki i cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy do mielonej szynki. Całość doprawiamy pieprzem. Dodatkowo dodajemy majonez ( ilość zależna od ilości szynki, ale nie jest to dużo ok. 1 łyżka ) tak aby całość się połączyła. Nie przyprawiamy solą, gdyż już sama szynka w swojej obróbce była solona. I gotowe. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz