Recent Posts

środa, 31 grudnia 2014

Barszcz czysty do picia

Zawsze na zabawie po godzinie 24, pojawia się coś gorącego, często do picia. Dlatego dzisiaj prezentuję barszcz czerwony – czysty. A podany z pasztecikami to rewelacja. Idealny tandem.


Składniki:
  • 3 l wody
  • Elementy z kurczaka ( wykorzystałam części po wyluzowaniu kurczaka )
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • Kawałek selera
  • Kilka suszonych grzybków
  • Tarte buraki w słoiku ( 2 słoiki po 500 gram )
  • Sól
  • Pieprz
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
  • Koncentrat barszczu czerwonego
  • 3 ząbki czosnku
  • Majeranek



Wykonanie:

W osolonej wodzie gotujemy elementy kurczaka z marchewką, pietruszką, selerem, czosnkiem, grzybami oraz przyprawami. Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy buraki, podgrzewamy ( kilka minut )i dodajemy koncentrat barszczu czerwonego. Ponownie przecedzamy i doprawiamy do smaku. Przed podaniem tylko podgrzewamy już nie gotujemy, gdyż barszcz zmieni kolor. SMACZNEGO


0 komentarze:

Prześlij komentarz