Zawsze na zabawie po godzinie 24, pojawia
się coś gorącego, często do picia. Dlatego dzisiaj prezentuję barszcz czerwony –
czysty. A podany z pasztecikami to rewelacja. Idealny tandem.
Składniki:
- 3 l wody
- Elementy z kurczaka ( wykorzystałam części po wyluzowaniu kurczaka )
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- Kawałek selera
- Kilka suszonych grzybków
- Tarte buraki w słoiku ( 2 słoiki po 500 gram )
- Sól
- Pieprz
- Liść laurowy
- Ziele angielskie
- Koncentrat barszczu czerwonego
- 3 ząbki czosnku
- Majeranek
Wykonanie:
W osolonej
wodzie gotujemy elementy kurczaka z marchewką, pietruszką, selerem, czosnkiem,
grzybami oraz przyprawami. Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy buraki, podgrzewamy
( kilka minut )i dodajemy koncentrat barszczu czerwonego. Ponownie przecedzamy
i doprawiamy do smaku. Przed podaniem tylko podgrzewamy już nie gotujemy, gdyż
barszcz zmieni kolor. SMACZNEGO
0 komentarze:
Prześlij komentarz