Zawsze na zabawie po godzinie 24, pojawia
się coś gorącego, często do picia. Dlatego dzisiaj prezentuję barszcz czerwony –
czysty. A podany z pasztecikami to rewelacja. Idealny tandem.
Składniki:
- 3 l wody
 - Elementy z kurczaka ( wykorzystałam części po wyluzowaniu kurczaka )
 - 2 marchewki
 - 1 pietruszka
 - Kawałek selera
 - Kilka suszonych grzybków
 - Tarte buraki w słoiku ( 2 słoiki po 500 gram )
 - Sól
 - Pieprz
 - Liść laurowy
 - Ziele angielskie
 - Koncentrat barszczu czerwonego
 - 3 ząbki czosnku
 - Majeranek
 
Wykonanie:
W osolonej
wodzie gotujemy elementy kurczaka z marchewką, pietruszką, selerem, czosnkiem,
grzybami oraz przyprawami. Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy buraki, podgrzewamy
( kilka minut )i dodajemy koncentrat barszczu czerwonego. Ponownie przecedzamy
i doprawiamy do smaku. Przed podaniem tylko podgrzewamy już nie gotujemy, gdyż
barszcz zmieni kolor. SMACZNEGO







0 komentarze:
Prześlij komentarz