Recent Posts

czwartek, 4 września 2014

Łosoś duszony w śmietanie

Dzięki śmietanie łosoś nabiera delikatności. Ryba prosta w przyrządzeniu i jaka pyszna! Gorąco polecam.


Składniki:
  • 2 kawałki łososia
  • Vegeta
  • Mąka
  • Olej
  • 150 ml śmietany 18% słodkiej
  • 1 spora cebula






Wykonanie:


Łososia przyprawiamy tylko vegetą, opruszamy mąką i podsmażamy na oleju. Odkładamy na talerz. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy śmietanę i dodatkowo ½ łyżeczki vegety. Ponownie wkładamy łososia i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. SMACZNEGO

5 komentarze:

phone number lookup pisze...

Uwielbiam łososia!!Przyda mi się ten przepis!

Mateusz Domański pisze...

Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

psychoterapeuta-online.pl – psycholog pisze...

Uwielbiam łososia

Jan Świątek pisze...

Bardzo fajna przekąska i często można ją spotkać na różnego rodzaju spotkaniach towarzyskich. Ja w sumie jestem od zawsze wielkim zwolennikiem ryby. Odkąd zjadłem łososia norweskiego od https://mowisalmon.pl/produkty/losos-norweski-caly/ to jak na ten moment nie ma dla mnie lepszej ryby.

Agata Borowska pisze...

Bardzo fajnie napisane. Jestem pod wrażeniem i pozdrawiam.

Prześlij komentarz