Recent Posts

sobota, 6 września 2014

Pasta z jajek – propozycja śniadaniowa

Dzisiaj propozycja na śniadanie – pasta z jajek ze szczypiorkiem. Często zapominamy o tym prostym i  pysznym śniadaniowym produkcie. W moim domu wszyscy domownicy bardzo lubią pastę i znika ona w tempie błyskawicy.


Składniki:
  • 10 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka miękkiego masła
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypiorek




Wykonanie:


Jajka gotujemy na twardo i rozdrabniamy je wstępnie widelcem. Następnie dodajemy majonez, masło dalej mieszamy i rozdrabniamy. Przyprawiamy do smaku solą i niewielką ilością pieprzu. Szczypiorek drobno kroimy i na sam koniec dodajemy do masy, mieszamy. I gotowe. SMACZNEGO.

3 komentarze:

Justyna Żak pisze...

świetna na kanapke:)

phone number lookup pisze...

Uwielbiam takie pasty :)

Ewa Górska pisze...

Witaj, ja też też jestem miłośnikiem takich potraw. Spróbuj zrobić pastę kanapkową z szynki (jest na blogu). Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.

Prześlij komentarz