Recent Posts

środa, 24 września 2014

Selerowo – ziemniaczane puree

Puree w nowej odsłonie o charakterystycznym, wyrazistym smaku. Kolejna odmiana dla typowych ziemniaków do obiadu.


Składniki:
  • Ziemniaki ( dowolna ilość, ja miałam 5 )
  • Korzeń selera ( ½ objętości w stosunku do ziemniaków)
  • 1 łyżka masła
  • Kilka gałązek naci z selera
  • Sól




Wykonanie:


Selera i ziemniaki obieramy. Gotujemy razem do miękkości w osolonej wodzie. Wodę odlewamy. Tłuczkiem do ziemniaków wyrabiamy na gładką masę z dodatkiem masła. Liście z selera drobno siekamy. Połowę dodajemy do masy a drugą polową posypujemy przed podaniem. Tak przyrządzone puree możemy podawać z różnymi mięsami. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz