W moim przypadku bardzo często pomysł na sałatkę
powstaje w danej chwili i tak też było w tym przypadku. Sałatka wypadła bardzo
dobrze i tak szybko zniknęła jak się pojawiła.
Składniki:
- Tuńczyk z puszki w oleju
- 5 jajek
- 5 ogórków korniszonów
- 1 cebula
- ½ słoika konserwowej papryki
- Biała fasola z puszki
- Makaron błyskawiczny
- Sól
- Pieprz
- Majonez
Wykonanie:
Jajka gotujemy na
twardo. Makaron błyskawiczny rozdrabniamy, zalewamy gorącą, osoloną wodą (
można użyć makaronu z zupki „chińskiej” – ilość taka sama ). Z tuńczyka
odlewamy olej. Fasolę z puszki wyjmujemy na sito i płuczemy pod bieżącą wodą.
Ogórki korniszony, cebulę, paprykę, jajka kroimy w drobną kostkę. Dodajemy
tuńczyka i odcedzony makaron oraz kilka łyżek majonezu. Przyprawiamy solą i
pieprzem, mieszamy. I gotowe. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz