Recent Posts

czwartek, 25 września 2014

Kolorowa sałatka z tuńczykiem, jajkiem i makaronem

W moim przypadku bardzo często pomysł na sałatkę powstaje w danej chwili i tak też było w tym przypadku. Sałatka wypadła bardzo dobrze i tak szybko zniknęła jak się pojawiła.


Składniki:
  • Tuńczyk z puszki w oleju
  • 5 jajek
  • 5 ogórków korniszonów
  • 1 cebula
  • ½ słoika konserwowej papryki
  • Biała fasola z puszki
  • Makaron błyskawiczny
  • Sól
  • Pieprz
  • Majonez


Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo. Makaron błyskawiczny rozdrabniamy, zalewamy gorącą, osoloną wodą ( można użyć makaronu z zupki „chińskiej” – ilość taka sama ). Z tuńczyka odlewamy olej. Fasolę z puszki wyjmujemy na sito i płuczemy pod bieżącą wodą. Ogórki korniszony, cebulę, paprykę, jajka kroimy w drobną kostkę. Dodajemy tuńczyka i odcedzony makaron oraz kilka łyżek majonezu. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. I gotowe. SMACZNEGO.


0 komentarze:

Prześlij komentarz