Dzięki śmietanie łosoś nabiera
delikatności. Ryba prosta w przyrządzeniu i jaka pyszna! Gorąco polecam.
Składniki:
- 2 kawałki łososia
- Vegeta
- Mąka
- Olej
- 150 ml śmietany 18% słodkiej
- 1 spora cebula
Wykonanie:
Łososia przyprawiamy
tylko vegetą, opruszamy mąką i podsmażamy na oleju. Odkładamy na talerz. Na tej
samej patelni podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy śmietanę i
dodatkowo ½ łyżeczki vegety. Ponownie wkładamy łososia i dusimy pod przykryciem
ok. 10 minut. SMACZNEGO
5 komentarze:
Uwielbiam łososia!!Przyda mi się ten przepis!
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
Uwielbiam łososia
Bardzo fajna przekąska i często można ją spotkać na różnego rodzaju spotkaniach towarzyskich. Ja w sumie jestem od zawsze wielkim zwolennikiem ryby. Odkąd zjadłem łososia norweskiego od https://mowisalmon.pl/produkty/losos-norweski-caly/ to jak na ten moment nie ma dla mnie lepszej ryby.
Bardzo fajnie napisane. Jestem pod wrażeniem i pozdrawiam.
Prześlij komentarz