Recent Posts

piątek, 12 września 2014

Kotlety schabowe z czosnkiem i rozmarynem

Panierowane kotlety schabowe niby jak zwykle ale trochę inaczej, z lekką nutą czosnku i rozmarynu. Pozostawione do zamarynowania nabiorą całą gamę aromatów.


Składniki;
  • 1 kg schabu
  • mąka
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • suszony rozmaryn
  • sól, pieprz
  • czosnek





Wykonanie:


Schab kroimy na kotlety, rozklepujemy. Z każdej strony przyprawiamy solą, z jednej strony pieprzem i czosnkiem (można użyć suszonego ) Łyżkę rozmarynu rozdrabniamy w moździerzu i przyprawiamy nim druga połowę kotleta. Pozostawiamy do zamarynowania ( dobrze jest zostawić w lodówce nawet 2 -3 godziny ) tak aby aromaty użytych przypraw przeszły nasze kotlety. Po zamarynowaniu kotlety panierujemy najpierw w mące, potem w roztrzepanych jajkach i na koniec w bułce tartej. Smażymy na oleju. SMACZNEGO. 

0 komentarze:

Prześlij komentarz