Panierowane kotlety schabowe niby jak
zwykle ale trochę inaczej, z lekką nutą czosnku i rozmarynu. Pozostawione do
zamarynowania nabiorą całą gamę aromatów.
Składniki;
- 1 kg schabu
- mąka
- 3 jajka
- bułka tarta
- suszony rozmaryn
- sól, pieprz
- czosnek
Wykonanie:
Schab kroimy na
kotlety, rozklepujemy. Z każdej strony przyprawiamy solą, z jednej strony
pieprzem i czosnkiem (można użyć
suszonego ) Łyżkę rozmarynu rozdrabniamy w moździerzu i przyprawiamy nim
druga połowę kotleta. Pozostawiamy do zamarynowania ( dobrze jest zostawić w lodówce nawet 2 -3 godziny ) tak aby aromaty
użytych przypraw przeszły nasze kotlety. Po zamarynowaniu kotlety panierujemy
najpierw w mące, potem w roztrzepanych jajkach i na koniec w bułce tartej.
Smażymy na oleju. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz