Dzisiaj propozycja na śniadanie – pasta z
jajek ze szczypiorkiem. Często zapominamy o tym prostym i pysznym śniadaniowym produkcie. W moim domu
wszyscy domownicy bardzo lubią pastę i znika ona w tempie błyskawicy.
Składniki:
- 10 jajek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka miękkiego masła
- Sól
- Pieprz
- Szczypiorek
Wykonanie:
Jajka gotujemy
na twardo i rozdrabniamy je wstępnie widelcem. Następnie dodajemy majonez,
masło dalej mieszamy i rozdrabniamy. Przyprawiamy do smaku solą i niewielką
ilością pieprzu. Szczypiorek drobno kroimy i na sam koniec dodajemy do masy,
mieszamy. I gotowe. SMACZNEGO.
3 komentarze:
świetna na kanapke:)
Uwielbiam takie pasty :)
Witaj, ja też też jestem miłośnikiem takich potraw. Spróbuj zrobić pastę kanapkową z szynki (jest na blogu). Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.
Prześlij komentarz