Recent Posts

środa, 15 października 2014

Żołądki i serca drobiowe w sosie paprykowym z pieczarkami

To już kolejny przepis z podrobami w moim wykonaniu. Dzisiaj żołądki drobiowe i serca z wykorzystaniem sosu paprykowego, który przedstawiałam kilka dni wcześniej. Warto spróbować.


Składniki:
  • Ok. 600 gram żołądków i serc drobiowych ( razem )
  • 300 gram pieczarek
  • 1 cebula
  • Ok. 200 ml sosu paprykowego
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • ¼ łyżeczki ostrej papryki
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • olej
  • 50 ml słodkiej śmietany 18%




Wykonanie:


Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Podsmażamy. Żołądki i serca kroimy na mniejsze kawałki przyprawiamy, vegetą, solą, papryką i pieprzem. Dodajemy do podsmażonej cebuli i pieczarek wraz z sosem paprykowym. Dolewamy ok 100 ml wody. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Na koniec dodajemy śmietanę. Zagotowujemy i gotowe. SMACZNEGO.

1 komentarze:

Olka pisze...

Lubię podroby, więc chętnie przeglądam przepisy z nimi, tak przygotowane muszą być przepyszne.

Prześlij komentarz