To już kolejny przepis z podrobami w moim
wykonaniu. Dzisiaj żołądki drobiowe i serca z wykorzystaniem sosu paprykowego,
który przedstawiałam kilka dni wcześniej. Warto spróbować.
Składniki:
- Ok. 600 gram żołądków i serc drobiowych ( razem )
- 300 gram pieczarek
- 1 cebula
- Ok. 200 ml sosu paprykowego
- 1 łyżeczka vegety
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- ¼ łyżeczki ostrej papryki
- ¼ łyżeczki pieprzu
- olej
- 50 ml słodkiej śmietany 18%
Wykonanie:
Cebulę kroimy w
kostkę, pieczarki w plasterki. Podsmażamy. Żołądki i serca kroimy na mniejsze
kawałki przyprawiamy, vegetą, solą, papryką i pieprzem. Dodajemy do podsmażonej
cebuli i pieczarek wraz z sosem paprykowym. Dolewamy ok 100 ml wody. Dusimy pod
przykryciem do miękkości. Na koniec dodajemy śmietanę. Zagotowujemy i gotowe.
SMACZNEGO.
1 komentarze:
Lubię podroby, więc chętnie przeglądam przepisy z nimi, tak przygotowane muszą być przepyszne.
Prześlij komentarz