Recent Posts

piątek, 10 października 2014

Odmienione zrazy z szynki

Klasyczne zrazy z szynki, które robię mają trochę inne dodatki. Chciałam coś dla odmiany w nich zmienić i tak powstały odmienione zrazy z szynki z papryką konserwową.


Składniki:
  • Dowolna ilość szynki
  • Cienkie plastry boczku wędzonego
  • Ogórki kiszone
  • Papryka konserwowa
  • Sól
  • Pieprz
  • Czerwona słodka papryka
  • Olej
  • Bulion / woda
  • Nitka




Wykonanie:


Szynkę kroimy w plastry ( jak na kotlety ), rozklepujemy. Z każdej strony przyprawiamy solą i pieprzem. Na przygotowanej szynce układamy plaster boczku, kawałek ogórka i kawałek papryki konserwowej. Zwijamy w rulon i zabezpieczamy nitką aby się nie rozwinął. Przygotowane zrazy dodatkowo przyprawiamy słodką papryką. Następnie obsmażamy na oleju z każdej strony, podlewamy bulionem lub wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Warto na koniec gotowania zdjąć nitki aby nie było niespodzianek na talerzu. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz