Klasyczne zrazy z szynki, które robię
mają trochę inne dodatki. Chciałam coś dla odmiany w nich zmienić i tak
powstały odmienione zrazy z szynki z papryką konserwową.
Składniki:
- Dowolna ilość szynki
- Cienkie plastry boczku wędzonego
- Ogórki kiszone
- Papryka konserwowa
- Sól
- Pieprz
- Czerwona słodka papryka
- Olej
- Bulion / woda
- Nitka
Wykonanie:
Szynkę kroimy w
plastry ( jak na kotlety ), rozklepujemy.
Z każdej strony przyprawiamy solą i pieprzem. Na przygotowanej szynce układamy
plaster boczku, kawałek ogórka i kawałek papryki konserwowej. Zwijamy w rulon i
zabezpieczamy nitką aby się nie rozwinął. Przygotowane zrazy dodatkowo przyprawiamy
słodką papryką. Następnie obsmażamy na oleju z każdej strony, podlewamy bulionem
lub wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Warto na koniec gotowania zdjąć
nitki aby nie było niespodzianek na talerzu. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz