Recent Posts

czwartek, 2 października 2014

Chrupiąca cukinia - dodatek do obiadu i nie tylko

Cały czas korzystam z tego, że cukinie w ogrodzie rosną i rosną - ale pewnie już niedługo to się skończy. Jest coraz zimniej, pszczółki i trzmiele latają coraz mniej. Korzystajmy więc jeszcze z świeżych owoców  zebranych prosto z ogrodu. Dzisiaj przedstawiam cukinię na chrupko. Nie potrzeba do jej wykonania specjalnych przypraw ani też urządzeń.


Składniki:
  • Młoda cukinia ( dowolna ilość dowolna )
  • Vegeta
  • Czosnek suszony granulowany
  • Olej



Wykonanie:


Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w plastry o grubości niecałego centymetra. Całość przyprawiamy vegetą i suszonym czosnkiem. Tak przygotowaną cukinię przekładamy na sito i pozostawiamy na co najmniej 1 godzinę, dzięki temu pozbędziemy się nadmiaru wody. Cukinię smażymy na porządnie rozgrzanej patelni z olejem z obu stron. I to wszystko. Tak zrobiona cukinia będzie chrupiąca. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz