Cały czas korzystam z tego, że cukinie w
ogrodzie rosną i rosną - ale pewnie już niedługo to się skończy. Jest coraz
zimniej, pszczółki i trzmiele latają coraz mniej. Korzystajmy więc jeszcze z
świeżych owoców zebranych prosto z ogrodu. Dzisiaj przedstawiam cukinię na
chrupko. Nie potrzeba do jej wykonania specjalnych przypraw ani też urządzeń.
Składniki:
- Młoda cukinia ( dowolna ilość dowolna )
- Vegeta
- Czosnek suszony granulowany
- Olej
Wykonanie:
Cukinię myjemy,
osuszamy i kroimy w plastry o grubości niecałego centymetra. Całość
przyprawiamy vegetą i suszonym czosnkiem. Tak przygotowaną cukinię przekładamy
na sito i pozostawiamy na co najmniej 1 godzinę, dzięki temu pozbędziemy się
nadmiaru wody. Cukinię smażymy na porządnie rozgrzanej patelni z olejem z obu
stron. I to wszystko. Tak zrobiona cukinia będzie chrupiąca. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz