Recent Posts

środa, 22 października 2014

Zasmażane ziemniaki z cebulką i pieczarkami

Przepis ten oczywiście najlepiej wykorzystać, gdy pozostały nam ziemniaki z dnia poprzedniego albo zaplanować i ugotować więcej ziemniaków. To alternatywa dla typowego sposobu podania ziemniaków.


Składniki:
  • Ugotowane ziemniaki – dowolna ilość
  • Pieczarki –kilka
  • 1 cebula
  • Boczek wędzony - mały kawałek
  • 1 łyżka smalcu
  • Szczypiorek



Wykonanie:


Boczek, cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Podsmażamy przez chwilę na patelni z łyżką smalcu. Ziemniaki rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków i dodajemy na patelnię do pozostałych składników. Smażymy kilka minut od czasu do czasu mieszamy/ przekładamy. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz